Uvjeti dostave

 

Dostava

Naručene artikle šaljemo na Vašu adresu Hrvatskom poštom i to isključivo radnim danima te je rok za isporuku od 1-3 radna dana, osim na otoke i udaljena mjesta kao što je Dubrovnik za koje vrijedi 5-7 radnih dana. 

Ukoliko Vas poštar ne zatekne na adresi u trenutku dostave, ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. Pošiljku je potrebno podići u poštanskom uredu u roku 5 radnih dana. 

Prodavatelj zadržava pravo ne isporučiti proizvod u slučaju nedostatka na skladištu, tvorničkog oštećenja ili uslijed tehničke greške. U tom slučaju, Prodavatelj će obavijestiti kupca i ponuditi mu alternativni proizvod. Prodavatelj ne snosi odgovornost ukoliko kupac ne primi obavijest uslijed tehničke greške ( odlazak e-maila u spam pretinac ili slično).

Kupac plaća troškove dostave u iznosu od 29 kn. Ukoliko Kupac odabere plaćanje pouzećem, uz trošak dostave plaća naknadu za uslugu platnog prometa u iznosu od 3,75 % od otkupnog iznosa ( najmanje 9 kn a najviše 80 kn).

Prema "Pravilniku o sadržaju i obliku obavijesti o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenih na daljinu i ugovora skopljenih izvan poslovnih prostorija", ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. U slučaju da Kupac izvrši raskid ugovora, Prodavatelj će mu najkasnije u roku od 10 radnih dana od kada je zaprimio artikl i odluku o raskidu ugovora, vratiti plaćen iznos proizvoda, isključujući troškove dostave. Neposredan trošak povrata robe snosi sam Kupac. Vraćeni artikli moraju biti u originalnoj ambalaži, neoštećeni i nenošeni. 

Adresa za povrat robe je: LeLoo design d.o.o., Dubravka Ivančana 4, 10090 Zagreb.

Zamjena robe

Ukoliko Kupac želi, ima pravo zamijeniti artikl kupljen putem web shopa za drugu veličinu ili drugi model jednake ili veće cijene. To može učiniti na sljedeći način: 

Kupac poštom pošalje obuću sa kutijom koju je dobio prilikom dostave od Prodavatelja i to na adresu: LeLoo design d.o.o., Dubravka Ivančana 4, 10090 Zagreb. Sukladno prethodno navedenim pravilima povrata robe, Kupac snosi neposredan trošak slanja robe ( poštarina) prema Prodavatelju. Nakon što je Kupac poslao paket ( o svom trošku) dužan je putem maila obavijestiti Prodavatelja da je paket poslan i da tražim zamjenu. Po primitku vraćene obuće, Prodavatelj je dužan poslati zamjenski artikl Kupcu, bez dodatnog troška za Kupca.